NBA Twilight Zone

srijeda, 30.07.2008.

OLYMPIC COUNTDOWN: 9 dana do Pekinga...



FREE AGENT FEATURE - JURICA SMILJANIĆ. One of the most experienced croatian point guards at this moment. Played with the likes of Giricek, Zemljic and Kasun during his respective career.
DUBRAVA feat SMILJANIĆ vs ZADAR 10-04-2008


Ukratko..

HRT se navodno putem jednog domaćeg sportskog portala navodno ispričala za svoje namjerne nedavne antikošarkaške nepodobštine...svi znamo o čemu se radi, zar ne?

The Truth je izjavio da je ON najbolji igrač u svemiru i šire, a ne onaj tamo neki Kobe iz američke repke.

Ozloglašeni sudac/kladioničar Donaghy je dobio 15 MJESECI IZA REŠETAKA, NBA nije dobila traženu cifru..

Agent Zero se je odlučio potrošiti MILIJUN od nedavno ugovorenih 111 milijuna
na izgradnju svojeg novog bazena u zaista olimpijskom stilu...

Artest u Houston Rocketsima??..

Ne dajte se ometati u odmoru!!


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


30.07.2008. u 23:10 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 27.07.2008.

R.I.P. Reggie Lewis (1965-1993)...



IN REMEMBERANCE OF REGGIE LEWIS - 1992. INTERVIEW by SOLE RECORDS: Should have been a great career, ali go-to-guy Celticsa nije poslušao mišljenje liječničkog konzilija, te je nakon što je čuo ono što je htio čuti, preminuo na terenu 50 dana nakon Dražena. Obojica su postali Legende...
TOP 50 INTERIOR DEFENDERS TO FACE MICHAEL JORDAN
TOP 50 DEFENDERS TO FACE MICHAEL JORDAN
THE LEGEND/WORLD B. FREE


Eldar a.k.a. Sole
Nba.blog.hr


27.07.2008. u 16:47 • 1 KomentaraPrint#

petak, 25.07.2008.

OLYMPICS IN 14 DAYS: Naši na Rogli, U.S.A. takes on Canada...



Get an inside look from practice and tune in to ESPN at 8 p.m. ET as the U.S. Team takes on Canada at the 2008 State Farm USA Basketball Challenge in Las Vegas.


Samo da Vas podsjetim da je ova američka selekcija lišena prisustva igrača iz redova prvaka Boston Celticsa.

Selidba na novu adresu je počela, trajati će cca 2 tjedna...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


25.07.2008. u 23:04 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 24.07.2008.

ROCKY MOUNTAIN REVUE feat. TEAM IRAN...



IRAN NATIONAL TEAM AT THE ROCKY MOUNTAIN REVUE: http://slcdunk presents MSNBC's story of the Iranian National team at the 2008 Rocky Mountain Revue.


UtahBasketballJohn
Youtube.com

24.07.2008. u 23:54 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 23.07.2008.

IZ ATLANTE U ATENU: Josh Childress okrenuo leđa NBA za 20M/4G Olympiakosovih US$...



WNBA BRAWL 22-07-2008 @ DETROIT: vrijedno je spomena da je ista dvorana bila poprište i muškog The Brawla 2004., te da je upravo Rick Mahorn zajedno sa Sir Charlesom upravo u Detroitu upriličio jedan od žešćih okršaja all time vs Bill Laimbeer. Kojemu je BTW sada pomoćni trener. Time heals wounds...
NOSITELJI IGRE OLIMPIJSKE REPKE BILI SU U18 PRVACI EUROPE 2002.
Linkstigators: Hrc, Nba-Croatia



Hey Marjan,

Oh man...that WNBA brawl is epic. I definitely think they should take action! It doesn't matter that the best player in the league is involved- that actually makes it that much more important.

I'm emailing you today on behalf of Nike - they have a hot new shoe called The Hyperdunk. The super lightweight shoe is designed for everyone from ball players to high school kids, college students, and defiantly urban fashion enthusiasts.

LINKSFLASH: Bruno Kovačević "Redemption song"...Danko Cvjetičanin: "Biografije igrača ove generacije obilježit će odlazak u Peking"...Ruski i grčki milijuni postali privlačniji od NBA lige...


For the launch of this product they've created a fun, interactive widget for users to check out that including pictures, video, comments, even an interactive phone component.

The technology is cutting edge and the content is hilarious. Plus the shoe looks really dope! Check the widget out here: http://www.mixercast.com/apps/custom/nike_shoes/deploy_ad.html.


Deana

23.07.2008. u 23:41 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.07.2008.

ONCE UPON A TIME, MR. KOVAČEVIĆ CALMLY SAID TO US: "Gospodo Košarkaši, ovakva sportska izdaja otvara mnoga pitanja!"



In the land of rich Basketball tradition, whose national team played vs the original Dream Team in the 1992 Barcelona finals, Basketball is now THE MOST UNWANTED SPORT in the most of the media, especially on National Television (HRT) which has completely ignored the qualifying tournament in Athens for the upcoming Olympics in Beijing. Perfect croatian team coached by Jamin Repesa qualified with victories over Cameroon, Puerto Rico, Canada and Germany. Molim Vas da mi pošaljete klipove bolje kvalitete u *.wmv formatu ako je ikako moguće. KVALITETNIJI VIDEO @ http://www.sendspace.com/file/z71phc
MUSIC SCORE: Ice-T, "Whole lotta love" (1992)



Čovječe..

Sve govori činjenica da sam snimke iznimno loše kvalitete morao "uvoziti" iz Brazila...

Kovačević vs Cvitković UPDATE: iako su mjerodavni mediji jučer ujutro izašli s informacijom da je legenda hrvatskog sportskog novinarstva (ne samo košarkaškog!) do daljnjeg udaljen s radnog mjesta, neki mediji su oko nedjeljnog podneva opovrgnuli tu informaciju, te njezinu potvdu stavili na daljnje čekanje. No koliko danas vidim ipak je posrijedi (odgođena) suspenzija Slavka Cvitkovića. Stao sam u poduži red čekanja za intervju sa Slavkom, da vidimo što se zapravo događa...

PLAY OF THE DAY: "Želimo uvesti pravilo da HTV nije samoposluživanje u kojemu SVATKO tko nešto želi to i dobije", - Janos Romer, glasnogovornik HRT-a.


Kovačević vs People UPDATE: Nezadovoljni Narod je pronašao svoj kanal te krenuo u potpisivanje ankete za ostavku Brune Kovačevića kao sportskog urednika HRT-a. Ipak moram upozoriti autore ankete, što ću napraviti i na licu mjesta, da je u ovakvim slučajevima obavezan potpis PUNIM IMENOM I PREZIMENOM, kao i barem kratki UVODNI TEKST jer teško da ćemo bez napisanog slova na papiru dobiti nečiju ostavku just like that.

Neslužbeno saznajem da su u pripremi i neke konkretnije akcije...



Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


21.07.2008. u 18:34 • 7 KomentaraPrint#

nedjelja, 20.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA - MISSION ACCOMPLISHED: Bruno Kovačević suspendirao Gospodina Slavka Cvitkovića?!?


Image Hosted by ImageShack.us

PROUD TO BE CROAT!
Jasko vratio hrvatsku repku na Olimpijadu nakon 12 godina, promijenio tijek hrvatske sportske povijesti!



Kao prvo, oklada HRT-ove sportske redakcije na neplasman hrvatske košarkaške reprezentacije na OI u Pekingu, završila je u plićinama Save kod Prisavlja...

Kao drugo, koliko znam u krugu od 400km (+Iggy) VIŠE NE POSTOJI ČOVJEK koji bi želio da se riječi "HRT" i "košarka" nađu u istoj rečenici. Da je urota protiv košarke itekako namjerna i planirana govori i činjenica da je jučerašnju povijesnu pobjedu Hrvatske prenosila i susjedna BHT...

LINKSFLASH: Slavko Cvitković suspendiran zbog izvještaja iz Atene!...Čutura: "Kratkovidna dalekovidnica"...WNBA: Fever beat Liberty in WNBA’s first outdoor game...
Bruno Kovačević: "Cvitković nije suspendiran"


Znači moglo se naći novca, ako ne za cijeli paket, onda barem za "Biti ili Piti" tekmu vs Germany...

Znam da smo svi mi koji pratimo i barem djelomično živimo košarku u ovim nogometnim vremenima, danas izuzetno izuzetno sretni. Na ovaj trenutak se čekalo godinama. Recimo ja pišem o košarci i za košarku posljednje četiri godine i jučer sam se osjećao kao da je svako moje slovo postalo barem malo pozlaćeno. Neki ljudi su u košarci i mnogo mnogo duže, možete samo zamisliti njihovo oduševljenje. Svi smo napokon postali bitni u društvu u kojemu smo često bili marginalizirani samo zato jer smo drugačiji od većine, što je BTW odlika totalitarnih sustava poput npr. staljinizma.


NOW WE COUNT...

Nije mi bitno da li ste HKS ili Generacija '92, bitna je pobjeda košarke nad apsolutnim i planiranim bojkotom kraljice igara a.k.a. košarke nad institucijom koja bi trebala u punom smislu riječi biti «katedrala hrvatskog duha», a koja se pretvorila u «dugu mračnu nogometnu noć». Zanimljivo je da su oba izraza u navodnicima vezana za Mr. Antuna Vrdoljaka...

Jasko je od početka bio pravi izbor za ovu repku, osjećalo se. Rekao sam jednom frendu ovih dana da me cijela njegova koncepcija podsjeća na onu talijanskog nogometnog izbornika kojemu-ne-znam-ime-i-ne-namjeravam-ga-znati koji na sva veća natjecanja svake prijestupne godine zove samo igrače koji mu se uklapaju u koncepciju, bez obzira na visinu njihovih ugovora i statistike ostvarene u protekloj sezoni.

Iz te perspektive Jasko je napravio maksimum s igračima koje je imao na raspolaganju. Istina je da nam je u Hrvatskoj ostala još barem jedna garnitura visokih igrača, te da su nam još barem 2-3 potencijalno bitna imena izostala zbog određenih verbalnih nesporazuma. Ali vjerujem da su svi oni sretni i zadovoljni što repka i bez njih ide u Peking, te da će na dostojan način predstavljati klubove i lige u kojima i oni nastupaju.

Vjerujem da je u ovom trenutku najteže Damiru Markoti a.k.a. Šveđi koji će zbog ozljede zadobivene na uvodnoj utakmici turnira najvjerojatnije propustiti Olimpijski turnir. Ali znajući Šveđu, možda će nastup izostati, ali navijanje, možda i iz prvih redova NEĆE!

Šveđin eventualni replacement za Peking bi prema dostupnim informacijama trebao biti Damjan Rudež. Iako će se nekima učiniti pomalo "zelen", svojim je igrama za Split u protekle dvije sezone definitivno zaradio pozivnicu, i za svoje je godine izuzetno ozbiljan profesionalac s izrazitom strašću za igrom. U Pekingu će nam definitivno dobro doći, jer će svojim mixom vještina biti apsolutna nepoznanica za protivničke scoute. Zamjena definitivno dostojna jednog Šveđe.

Proteklih par dana se u krugovima bliskim reprezentaciji vrtjela i informacija o eventualnom povratku Maria Kasuna u nacionalni dres. Ako svrstavate Kasa u isti koš kao Giričeka & Vujčića želim Vas podsjetiti da se Mario jednostavno nije u toj klasi zbog svog regulanrog odazivanja izborniku i zbog toga što je uvijek nosio hrvatski dres s nadprosječnim ponosom. Nakon prošlotjednog odmora u stilu filma The Beach, Kas je za informaciju preznatiželjnima prošao liječnički u Turskoj i dobio apsolutno O.K. financijske uvjete.



BACKSTAGE INTERVIEW/Marko POPOVIC & Kresimir LONCAR after the 1/2 Finals game between Croatia & Germany. Related link: X's and O's of Basketball/Croatia's Great Team Offense Beats Germany


U međuvremenu je promatrao utakmice iz Atene i prema nekim izvorima spreman se staviti na raspolaganje izborniku Repeši, barem za zadnju rundu priprema. Kas bi nam itekako dobro došao kao dodatni argument pod košem, pogotovo za Amere (jedva čekam da koji redak ispod dotaknem tu temu), ali u situaciji u kojoj je Repeša definitivno izbalansirao sve linije u momčadi za njega će se teško naći mjesto...


Bogatstvo je relativna kategorija...

Dakle, što se tiče Amera...HRT drži prava prijenosa iz Pekinga i ako bude bilo kakvih komadanja utakmica košarkaškog turnira bolje neka kolege suradnici Mr.Kovačevića prethodno provjere koliko je koja ekipa vrijedna i koji igrači nastupaju za njih da ne bi slučajno opet ispali totalnim sportskim laicima.

Većina ekipa je smiješno smiješno prebogata i za nogometne okvire, uz napomenu da kriterij sportskog bogatstva koristim samo zato što je nečijom glušpošću forsiran u svim domaćim medijima. Koga briga tko koliko zarađuje ako ne zna igrati, a kamoli trčati? Dakle mogu naslijepo ispaliti tvrdnju da je recimo španjolska košarkaška ekipa, da baš ne uzmem prvo Ameriku, u rangu ili bogatija od nogometne ekipe istoimene države koja je (n)eočekivani prvak Europe. Slobodno provjetite plaćenici...

Nije bitno koliko su bogati Ameri, vjerojatno je Kobe bogatiji od nogometnih repki Austrije & Poljske zajedno, ali svaku od utakmica Dream Teama će direktno ili posredno gledati cca TRI MILIJARDE GLEDATELJA diljem svijeta, barem pola Kine. To "crnačko smeće" HRT stvarno ne bi trebao prenositi jer nas više zanimaju rezultati grenlandskog nogometnog prvenstva koje se igra na lokalnom heliodromu. Neka Knjaz i dalje luta koledžicom Afrikom i pronalazi urođenike koji znaju za Šukera, a pametni će se i stvarno poduzetni Hrvati u ponedjeljak u 08.00 iz petnih žila napeti da bi dobili svoj maleni logotipić zašiven na hrvatskom košarkaškom dresu...

Entries confirmed (Men)
NOC Code Qualification
CHN host nation
ESP the gold medalist from the 2006 World Championship
USA the gold medalist from the 2007 FIBA Americas Champion
ARG the runner-up from the 2007 FIBA Americas Champion
RUS the gold medalist from the 35th FIBA Europe Championship
LTU the runner-up from the 2007 FIBA Europe Championship
IRI the gold medalist from the 24th FIBA Asia Championship
ANG the gold medalist from the 24th African Championship
AUS the gold medalist from the FIBA Oceania Championship
+ CROATIA
+ GREECE


source: en.beijing2008.cn


Hrvatska je IN! Naši košarkaši ušli su u birano košarkaško društvo, koje se okuplja svake 4 godine, i koje je koncentracijom kvalitete jače od onog na SP-u. Da ne govorim o tome da su Ameri totalno nabrijani na ove Olimpijske, već su ostatku svijeta rasprodali kolekciju DVD-a pod nazivom «Road to Redemption» («Put do iskupljenja»), aludirajući na česte recentne posrtaje svoje nacionalne vrste. I ne dolazi samo Kobe. U avionu će biti LeBron, Melo...

Nije mi jasno, iako mi je u isto vrijeme jasno, kako je moguće da jedna nacija u tako kratkom vremenu može okrenuti leđa jednom sportu koji ju je prije bubamare globalno proslavio. I to ne jednom nego više puta. Kako je to moguće? Razlog je isključivo jedan: NOVAC. U doba globalizacije tj. «amerikanizacije» mediji su itekako plaćeni da kreiraju ritam života u određenim kulturama kako bi utjecali na potrošačke navike stanovništva.

Nije mi jasno zašto kao nacija koja je itekako aktivno sudjelovala u kreiranju povijesti košarke, recimo poput Puerto Rica ili još nam bliže Litve, nismo prigrlili košarku kao strateški nacionalni sport. Bez obzira na rezultate nacionalnih selekcija, igranje košarke je zdravo za sve, bila ona organizirana ili poput hakla na ulici. Koševi danas uglavnom zjape prazni, nije da ih nema, a talenata više nego ikada prije...

Osjećam I VIDIM da je mnogima dosta nogometne zaluđenosti i da se lagano okreću prema ostalim sportovima, drugim izlazima u svojim životima, ne isključivo onom koji nam se nameće kroz skoro sve dostupne medije.

Europa neumitno dolazi, a košarka je ono u čemu su Hrvati UVIJEK bili i biti će među najboljima.

Što ćemo i argumentirati u Pekingu nakon 08-08-2008...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


20.07.2008. u 01:13 • 11 KomentaraPrint#

subota, 19.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA, DAY 6: Hrvatska vs Deutschland feat.Kaman (DSF, 17.50)...



FIBA OLYMPIC QUALIFYING 2008/Germany vs New Zealand: Njemačka s ljevorukim Kamanom je vidno jača pod košem, što daje više slobode Dirku prilikom selekcije šuta. Biti će iznimno zanimljivo gledati da li će Prka i Kamanu prodati svoju čuvenu baseline piruetu, i tako još više povećati svoju cijenu na cro-tržištu. Istina, od Njemačke smo izgubili posljednju utakmicu lanjskog EP-a, ali sada se susrećemo u sasvim drugim okolnostima. Napominjem da niti današnji eventualni poraz neće u cjelosti izbrisati naše izglede za Peking. Imamo dvije meč lopte u našim rukama. Ajmo Repka!!
NATURAL BORN GERMAN/Chris Kaman, L.A. Clippers
HE'S OUT THERE/Shawn Kemp JR.


Neophodno je evidentirati da će prema procjenama neovisnih izvora danas oko 18.00 sati više od 100.000 samosvjesnih & poduzetnih Hrvata na svojim TV-prijemnicima promatrati njemački DSF.

Na HRT-u je čini se vrijeme da netko momcima iz sportske redakcije objasni što je to oportunitetni trošak a.k.a. trošak propuštene prilike. Šteta je tim veća što oni u isto vrijeme troše naš novac za stvari koje ne želimo gledati i koje pogubno utječu na naciju (npr. filmovi koji se puštaju nakon 22.30 umanjuju produktivnost i povećavaju kriminalitet...)

Upravo sam saznao da će današnji nastup naše košarkaške reprezentacije prenositi i BHT...

Quo Vadis Mr.Kovačević?


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


19.07.2008. u 08:43 • 3 KomentaraPrint#

petak, 18.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA, DAY 5: Kanađani apsolvirani, na putu do Diplome još samo Nowitzki & Kaman...



HRVATSKA U POLUFINALU/ATHENS (FIBA Olympic Qualifying tournament for men) - Backstage interviews with Zoran PLANINIĆ & Sandro NICEVIĆ after the 1/4 final Canada vs Croatia.
TEAM CANADA/Olu FAMUTIMI & Andy RAUTINS post game interview
REMEMBER THE NAME/Donte Greene Explodes for 40 Points
WNBA/Diana Taurasi Hits the Long Bomb


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


18.07.2008. u 21:08 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA, DAY 4: Planinić on his way back, Dalembert on his way out!



BRANDON JENNINGS HIGHSCHOOL HIGHLIGHTS
TEAM USA TRAINING CAMP UPDATE/PART I
TEAM USA TRAINING CAMP UPDATE/PART II
TEAM USA TRAINING CAMP UPDATE/PART III
TEAM USA TRAINING CAMP UPDATE/PART IV
TEAM USA TRAINING CAMP UPDATE/PART V


NCAA EXPORT TO ITALY
Brandon Jennigs (Oak Hill)


Hey M,

Mislim da je ova story oko Brandon Jennigsa (Oak Hill) interesantna stvar za Blog..

Dečko naime nije uspio položiti "prijemni" i postići dovoljno bodova za college, pa se zadnjih dana pričalo kako će napustiti SAD i nastaviti u Europi:

LINKSFLASH: Dalembert Removed From Team Canada...NFL suspects gang signs, Celtics star the reason...


Par Linkova:

http://msn.foxsports.com/cbk/story/8288490
http://sports.espn.go.com/ncb/news/story?id=3462438

Također..

http://www.collegehoopsnet.com/new/official-brandon-jennings-going-europe-42492
http://abclocal.go.com/wls/story?section=news/sports/college/basketball/mens&sa=NCB&eid=3479195
http://sports.espn.go.com/ncb/news/story?id=3479195


..i GDJE JE NA KRAJU ZAVRŠIO!!!

Kod Jasmina Repeše :-D izgleda da se pročulo kako je Jasko pripremio Roka za Reptorse...pitao sam kolegu za te SAT testove, kaže da je za sportaša dovoljno da "zna brojat do 10 i da se pravilno potpiše". Jennigs je pao na prvom, pa prošao drugi, gdje je rezultat bio odjednom toliko bolji da je morao i treći puta izaći...

Poz


Josip aka Iggypop ;-)

17.07.2008. u 18:24 • 11 KomentaraPrint#

srijeda, 16.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA, DAY 3: Hrvatska bez Markote vs Portoriko ("MVP", 14.30)...



LAS VEGAS SUMMER LEAGUE 14-07-2008/Mayo Connects from 69 Feet
POST CAMEROON GAME INTERVIEW/Marko TOMAS and Jasmin REPESA
BACKSTAGE INTERVIEW/Carlos ARROYO and Ricardo SANCHEZ
BACKSTAGE INTERVIEW/Jose BAREA and Carmelo LEE
SHORT FEATURE/Puerto Rico Team '07


Skinny preview: Jučerašnji poraz Kameruna od Portorika značio je i plasman Hrvatske u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija. Borba za prvo mjesto u skupini između naših bez Markote i Portorikanaca s izuzetno motiviranim Ayusom odlučiti će tko će u četvrtfinalu na nedorečene Kanađane...


Današnji pobjednik još ne može kupiti kartu, ali se barem može početi raspitivati gdje se to putuje početkom rujna...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


16.07.2008. u 05:35 • 3 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.07.2008.

PREKO ATENE DO PEKINGA, DAY 1: Croatia vs Cameroon (caffe bar "MVP", 18.30)...



LAS VEGAS NBA SUMMER LEAGUE/11-07-08/O.J. Mayo Posterizes Hilton Armstrong: Mayo (18.7 points and 6.0 turnovers per game) soars in his Grizzlies debut @ the 2008 Las Vegas Summer League.


Short preview: nastup hrvatske reprezentacije protiv afričkih doprvaka na Internetu će promatrati visoka petorka Perić-Rudež-Tomić-Stipanović-Andrić...

Keep this in mind while watching the game,


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


14.07.2008. u 17:15 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 13.07.2008.

FUDBAL KOŠARKOM NA PRISAVLJU: Operacija "White men can't jump" ili kako je sportska redakcija HRT-a uplatila okladu na olimpijski post cro-košarkaša...PART III


Image Hosted by ImageShack.us
WHITE MEN CAN’T JUMP: emitiranje filmskog hita Rona Sheltona iz 1992. prije tjedan dana poslužilo je HRT-u da pošalje više nego jasnu poruku: “Drugovi košarkaši, niste nam zanimljivi dok u svojim redovima nemate barem jednog igrača iz Brazila, Kameruna ili Portorika!” Ono što su smetnuli s uma pod pritiskom ljetnih vrućina je da u opisu svojeg posla imaju riječ JAVNA TELEVIZIJA i da još uvijek žive od naše pretplate. No jesu li HRT-ovci u ovoj priči jedini koji ne izvršavaju svoj posao? Odgovor slijedi..


OK,

Sada kada je manje od 24 sata do Kameruna jasno da HRT niti pod izrazitim medijskim pritiskom neće napraviti željeni iskorak, te je vrijeme da se osrnemo i na drugu stranu medalje. Svijet nije crn, nije ni bijel, nego je crno-bijel'. Slažete li se?

Apsolutno shvaćam vašu isfrustriranost koju sam ovih dana u obilnim porcijama dobivao putem SMS-a, mailova, komentara. Ipak, moram Vam priznati da sam već nakon HRT-ovog ignoriranja ponajbolje NBA finalne serije u posljednjih ne-znam-niti-sam-koliko godina, bio poprilično siguran da nećemo imati signala iz Atene.

Prije nego što napokon ostavim HRT na miru moram istaknuti da sam prije točno tjedan dana na ZG-jezeru Bundek podijelio roštiljno mjesto s jednim od izvora bliskih sportskoj redakciji HRT-a. Ukratko, priča se da "nisu svi novinari unutar sportske redakcije protiv košarke & NBA na HRT-u, ali oni koji odlučuju definitivno jesu."

Zbog svojeg uspjelog strateškog preuzimanja prava na prijenos SP-a rukometaša u Hrvatskoj, RTL je logičan "pick" za televiziju koja bi u budućnosti mogla preuzeti košarkašku “štafetu” u Hrvata. Kako je neko od Vas odlično primijetio kada se to dogodi, a dogoditi će se prije ili kasnije, HRT će dobiti još jedan šamar na kojem je sama inzistirala, a u očima kulturnog dijela nacije će još više postati, kako bi Ameri rekli “television for thugs”. Wait and see…

Ipak za cijelu ovu priču, njezinu još detaljniju raščlambu, te pronalaženje eventualnih rješenja budućih problema, ja momentalno nisam niti tražen, niti plaćen od strane mjerodavnih institucija.



MICHAEL JORDAN 2003: Michael Jordan 2003: 35pts at age 40 Vs. Yao's Rockets
In the game prior to this against Indiana, MJ would suffer a severely bruised thigh which nearly put him on the injured list. However, with the playoffs still in sight, there was no such thing as injuries of course. I believe a teammate looked at the swelling in MJ's leg in shock and said, "You're going to play with THAT!?" To which MJ said, "Yes". And on it was against Yao's Rockets with the incredible, recent, ring-winner Posey getting the bulk of the 40-year-old-injured MJ for a 58% shooting night. Noticeably sliding on one leg, MJ's touch brought him into the zone while abusing the young Posey with his brains and will. But Houston clawed back to tie the game with an incredible run in the 4th where MJ would have to perform his miracle again. This time, his shot was a hair long so on it went to OT. Now, I was sure MJ's dead leg would render him a decoy in OT but as I should have known, an injured MJ is always a deadlier MJ since his will knows no boundaries. Going 5-5 in the last 3 minutes of OT to score all 10 points with several gorgeous fades, MJ incredibly managed to completely take over and dominate the game yet again for the nail in the coffin. It was absolutely stunning. For the record, MJ would go 3-5 in game-winners as a Wizard with this game being one of his rare misses. - Hoopsencyclopedia.blogspot.com
DERON WILLIAMS TALKING CONTRACT EXTENSION
DERON WILLIAMS DUNK MIX



Ključne figure na košarkaškoj strani stola tj. oni koji za košarku čine puno, a svi znamo da bi mogli učiniti i još više:


1) DANKO RADIĆ - danko.radic@hks-cbf.hr

2) IVAN ŠUKER – kabinet@mfin.hr

3) KARLO DŽEVERLIJA – karlo@kosarka.hr



Dakle svoje primjedbe, komentare, analize i sve ostalo slobodno šaljite direktno na te adrese, jer su šanse da će vaš e-mail netko pročitati (apsolutno ne i odgovoriti) mnogo veće nego kada ga u formi komentara ostavljate ispod nekog članka na index.hr & 24sata, posta na blogu, forumima…

Ti su ljudi u potpunosti plaćeni da 24...25 sati dnevno brinu o budućnosti košarke u Hrvata, te žive košarku kroz organizaciju natjecanja, reprezentativnih aktivnosti, sudačkih tečajeva. Oni s ponosom uređuju svoje web stranice, blogove (ako nisu alergični na sam spomen riječi "blog"), magazine i press releasove, te ih razmjenjuju skoro isključivo međusobno.

Ako zaista vjeruju u kult reprezentacije onda bi u njihovom najvećem interesu trebalo biti da za nju nastupaju najbolji mogući dostupni igrači pod vodstvom najboljeg mogućeg trenera i najboljeg mogućeg stručnog stožera. Uz pratnju najboljih novinara...

U njihovom bi interesu također trebalo biti da su, igre nacionalne vrste sporta koji je nekada bio najvećim ponosom Hrvatske, putem cijele palete danas dostupnih medija servirane košarkaškoj i široj sportskoj javnosti.

Kako bi unaprijedili odnose sa sportskim redakcijama TV-medija ovi bi plaćeni košarkaški fanatici tu i tamo trebali platiti rundu pive u Feraxu, odigrati koju partiju malog nogometa, balota & briškula. Nazvati tu i tamo, i barem priupitati: "Kako ste danas gospodine Kovačeviću, hoćemo li zajedno kod frizerke?"

Za sam kraj šokirati ću samoga sebe, kao i sve nazočne, te napisati sljedeće:

Sportska redakcija HRT-a je ovom prilikom prema raspoloživim informacijama donijela odluku KOJA JE IPAK U INTERESU HRVATSKE KOŠARKE. Dakle, ako next time HKS dovede najbolje igrače (Jasko, znače li ti što imena Tomić & Rudež?) i u međuvremenu uloži maksimalni lobistički napor, TV-prijenosi neće izostati.

Na Posao Plaćenici, da idući put ne bi bilo A.P.P. (“ako prođe prođe”)..


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


13.07.2008. u 21:36 • 5 KomentaraPrint#

subota, 12.07.2008.

FUDBAL KOŠARKOM NA PRISAVLJU: Operacija "White men can't jump" iliti kako je sportska redakcija HRT-a uplatila okladu na olimpijski post cro-košarkaša...PART II



MR.KOVAČEVIĆ USED TO CARE FOR THE GAME, ILI JE PRIJE GODINU DANA TO BILO SAMO ZBOG PROMIDŽBE U OČIMA SVOJIH TADA NADREĐENIH KOLEGA: Naravno da odluke sportaša spomenute u gornjem videu otvaraju pitanja, ali Mr.Kovačević bi nakon više od desetljeća u sportskom novinarstvu trebao biti svjestan da postoje "Igre iza igre" i da nije uvijek kriv onaj tko plaća porez, u našem slučaju moderni Gladijatori. Druga stvar, sličnu poruku o nesudjelovanju u Domovinskom ratu mogao je poslati na adresu bilo kojeg drugog hrvatskog sportaša, ali nakon što prethodno provjeri godinu njegovog rođenja. Također, vidljiva je njegova isfrustriranost siromaštvom vijesti iz domaćeg sporta tijekom sušnih ljetnih perioda, koje je HRT sama kreirala svojim megalomanskim nogometnim projektima svake prijestupne godine. Kruha i 'gara za gladnu raju, pive i jaja iz iste košare ako se ne pokvare, ali samo na par tjedana! BTW, izloženi video je u posljednjih godinu dana vidjelo cca 35.000 ljudi, pa mi stvarno nije jasno gdje je ta nepopularnost košarke o kojoj HRT stalno priča. Idealni lijek bi u ovom slučaju bio da Ravnatelj HRT-a naloži Kovačeviću da se ispriča poklonicima najtrofejnijeg hrvatskog sporta, te da komentira nastupajuće utakmice bez obzira na njihov ishod. Nogomet je iza nas, a skijaška sezona je još daleko...Bruno, kada ideš na Godišnji?
LEFT UNDRAFTED/Marcelus Kemp, ex-UNLV



Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


12.07.2008. u 11:14 • 6 KomentaraPrint#

petak, 11.07.2008.

FUDBAL KOŠARKOM NA PRISAVLJU: Operacija "White men can't jump" iliti kako je sportska redakcija HRT-a uplatila okladu na olimpijski post cro-košarkaša...PART I


Image Hosted by ImageShack.us
"KOŠARKA? NO PASSARAN!!" Hrvoje Kovačević by Nik Titanik, 24sata. Link provided by T-Pakrac.


KAP PRISAVSKE VODE KOJA JE PRELILA ČAŠU
Za cice i guzice ima, ali za košarku nema


HRVATSKA državna televizija sinoć je reagirala priopćenjem zbog, kako su napisali, "dezinformacija" koje su se pojavile u javnosti, a tiču se njihovog praćenja, odnosno nepraćenja naših košarkaša na predolimpijskom turniru u Ateni.

U svom obraćanju pokušavaju uvjeriti javnost da praćenje hrvatske košarke na domaćoj dalekovidnici uopće nije sporno, dapače, oni tvrde da će HRT prenositi sve utakmice hrvatske reprezentacije u Pekingu (???). No, predolimpijski je turnir, kažu s Prisavlja, neisplativ, jer se očekuje mala gledanost pa bi otkupljivanje prava bilo "neodgovorno, neracionalno i neprofesionalno korištenje sredstava obveznika RTV pristojbe".

Pročitavši ovaj dokument, prosječni hrvatski građanin/obvezni pretplatnik mora osjećati ogromno olakšanje. Ne samo da se državna televizija brine za njegove interese, jer racionalno procjenjuje da, kako stoji u dokumentu "utakmice protiv Kameruna, Portorika i dva nepoznata protivnika" neće donijeti komercijalni uspjeh, nego ista kuća pronicljivo najavljuje da će reprezentacija izboriti nastup u Pekingu za koji ponosno najavljuju televizijski prijenos. Bruno i ekipa zato, vjerojatno majstorski misleći pritom na interes građana/obveznog pretplatnika, procjenjuju da je suludo trošiti vrijeme i novac za zagrijavanje, kad prava stvar tek slijedi.


Za cice i guzice ima, ali za košarku nema

No ljudi nisu ovce, građane/obvezne pretplatnike uopće ne zanima komercijalni uspjeh i financijska isplativost nekog prijenosa kad ne mogu gledati prve hrvatske natjecateljske utakmice protiv neeuropskih reprezentacija nakon 12 godina. Uostalom, zar po zakonu državna televizija nije obvezna, citiramo, "prenositi športske događaje u zemlji i inozemstvu koji su od interesa za javnost." Ako je od interesa za javnost potrošiti ogromna sredstva poreznih obveznika za "cice i guzice" koje su u velikim količinama krasili megalomansku emisiju tijekom Eura "Volim nogomet", onda se 90 tisuća eura potrebnih za otkup ovih prava čine tek kao kap u moru.

Teško je vjerovati da se tih devedeset tisućica nije moglo negdje uštedjeti u emisiji zbog koje je HRT dobio po prstima čak i od Uefe, jer je oko 70 posto njezinog sadržaja proteklo u znaku propagandnih poruka. No svakom tko tu i tamo upali javnu dalekovidnicu sasvim je jasno da košarka već odavno ne stanuje na Prisavlju, a da na Prisavlju već dugo vremena ne boravi javna televizija.


Slovenci otkupili prijenos

Slovenski je RTS recimo otkupio prava "unatoč malo višoj cijeni" kako nam je u razgovoru rekao glavni urednik sportskog programa Mile Jovanovič.

"Mi smo otkupili prava u paketu za sljedeće četiri godine sa svim velikim natjecanjima koja dolaze. Ali i da nismo išli u paketu, otkupili bi prava samo za turnir u Ateni. Zaista, cijena je bila malo viša nego inače, ali ne opet toliko viša da se ne bi s tim išlo. Kada smo krenuli u pregovore s direktnim vlasnikom licence cijena je bila dosta visoka. No onda smo ispregovarali preko posrednika i dobili prihvatljivu cijenu", rekao nam je Jovanovič.

Ako su Slovenci uspjeli otkupiti/isposlovati prijenos, zašto to nije uspjelo Bruni i ekipi s HRT-a? Je li možda ipak u pitanju nesposobnost ili jednostavno nedostatak sluha za reprezentaciju koju ne vodi Bilić i uz koju u paketu ne dolazi pet proizvođača piva i tona novca?


"Ulizice su lako zaboravile, kada je Dražen gađao 60 posto preko Air Jordana"

Nakon jučerašnjeg članka Indexov je mail pretrpane nebrojenom količinom poruka gnjevnih gledatelja koji protestiraju zbog HRT-ovog nedostatka sluha za hrvatsku košarku. Donosimo vam dio jednog takvog maila, kojemu dodatan komentar nije potreban.


"Pismo košarkašima i liziguzima s Prisavlja"

"Zašto se ne prenose utakmice košarkaške reprezentacije Hrvatske? Zbog novca? Slabog interesa sponzora? Godišnjih odmora komentatorskih zvijezda? Zbog slabe igre košarkaša?"

"Prije zbog jadnog stanja duha nacije koji kreiraju narcisoidni kompleksaši od metar i plivadon i s dvadeset kila viška kojima sport nije sport, nego prilika da svoje komplekse nahrane ulizivanjem idolima nacije koje oni sukreiraju s gledateljstvom željnim jeftine zabave, pjevačica i hostesa koje samo znaju izvaliti sise pod nos zaduženom i potplaćenom gledateljstvu koje nakon 12-satnog radnog dana vegetira pred tv-ekranima..."

"Zbog vizionara sportskog programa 90 posto Hrvata nije znalo da postoji dragulj Balić dok se nisu iz Portugala vratili sa zlatom. Sad čovjek mora nosati limeni lavor na guzici da mu ne bi čitava redakcija uletjela u šupak kad se sagne po loptu..."

"Gdje su tu košarkaši i hrvatska košarka? Ulizice su lako zaboravile koliko su balile po ekranima kad je Toni očaravao košarkaški svijet, kad je Dino Rađa razvaljivao američke centre na pamet, znanje i finoću, kad je Dražen gađao 60 posto preko Air Jordana..."



Marko Petrak, Index.hr
via T-Pakrac, Nba.blog.hr


11.07.2008. u 23:41 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 08.07.2008.

ORLANDO SUMMER LEAGUE: Day 1...



ORLANDO SUMMER LEAGUE/DAY 1/HEAT 94, BULLS 70: Michael Beasley scored a game-high 28 points in his Summer League debut as his Heat beat the Bulls, 94-70. Meanwhile, Derrick Rose finished with 10.
ORLANDO SUMMER LEAGUE/DAY 1/MAGIC 74, NETS 86


Za više informacija posjetite official web site 2008 Orlando Pro Summer League...

Jednostavno ne mogu zaobići komentar igračke križaljke Bullsa made by Tomislav Pakrac...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


08.07.2008. u 06:43 • 25 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.07.2008.

ORLANDO SUMMER LEAGUE START: Chicago Bulls feat.Rose vs Miami Heat feat.Beasley...



JOSE CALDERON MIX 2007/08


Roko..


Image Hosted by ImageShack.us

JOSE CALDERON 2007/08 SEASON AVERAGES:
30min
FG%: 51.9
3FG%: 42.9
FT%: 90.8
2.9reb
Image Hosted by ImageShack.us
8.3 ASSISTS
1.5 TURNOVERS - assist-to-turnover ratio: 5.53

1.1stl
1.6 PERSONAL FOULS
11.2pts


..

Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


07.07.2008. u 21:16 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 06.07.2008.

CHRIS DUHON TO LeBROWN'S KNICKS: He came to work...not to Win?



PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 1: "Standing Tall" provides an intimate look at the basketball-focused biography of celebrated NBA center Patrick Ewing and proves that there is more to this man than game-saving blocks and slams. Catch footage of him as a schoolboy star in Boston, revisit his college career at Georgetown, snag a courtside seat for his battles as the centrepiece of the resurgent New York Knicks, and fly with him to Barcelona to be part of the historic "Dream Team." Rare footage and detailed interviews capture some of Ewing's career-building moments and give fans a taste of the celebrity center's friendly demeanour.
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 2
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 3
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 4
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 5
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 6
PATRICK EWING/STANDING TALL - PART 7


Zašto ostati igrati u Europi s NBA ponudom u džepu? - Part II


Image Hosted by ImageShack.us


Toni Horvat, 24sata
06-07-2008


06.07.2008. u 22:15 • 0 KomentaraPrint#

subota, 05.07.2008.

GILBERTOLOGY TO THE MAX: while in Philippines, Arenas signs 111M/6Y deal with Wizards...



OVO NIJE BILA IGRICA/JORDAN vs SUNS 1992/93 REGULAR SEASON: What a sneak preview of that year's Finals. With the Bulls meeting the top-winning team that year in the Suns, we all knew MJ would raise his game and enter his zone - which he obviously did. MJ mixed in his regular amazing shots with some rarities you'll ever see anyone do ever and today: a half-court, lefty-drive dunk, a fast-break stop/pop jumper and a ridiculous, finger-roll. Hitting 61%, MJ made disgusting shot after shot to bring the Bulls down from 11 to tie it up with seconds left in the game. Fortunately for the Suns, super PG Kevin Johnson came through with some amazing, slithering drives and Barkley punctuated the end with his own clutch, power shots in the waning seconds. But MJ's masterful performance was just a harbinger of what was to come later in the finals that year, which we all know of course. - Hoopsencyclopedia.blogspot.com
PHX SUNS/Goran Dragič European Highlights
TFB::Jonsey 6'0" Easy Dunks




The History of Basketball Video Games – Part II


Nastavljam sa osamdesetima.


Image Hosted by ImageShack.us
Arch Rivals(MIDWAY/ACCLAIM-Nintendo,Sega Genesis/Megadrive)


Arkadna košarka koja nudi 10-ak NBA ekipa sa izmišljenim igračima,tj. košarka koja se ne trudi biti ozbiljna. Evo što drugi kažu o ovoj igri.

A full game consists of four quarters, with four minutes each. Each team has two players, and the objective of the game is to outscore the opponent until the final buzzer sounds.

If the game results in a tie after four quarters, a sudden death overtime period is added, in which case the next basket to go in will win the game for the team who scored it. The overtime period is one minute long. A player can call for his teammate to pass him the ball or to shoot it in this battle royale.

There are eight characters that the player can play as, each with a unique characteristic. They are:

Blade: A crowd pleaser

Hammer: Rebound king

Lewis: Top shooter

Mohawk: Tough & mean

Moose: A real champ

Reggie: All-American

Tyrone: Defensive giant

Vinnie: A great player

The big drawing point of Arch Rivals is the ability to punch the opposing player (which the player is encouraged to do), after which they can steal the ball. Sometimes, soda cans and candy wrappers are thrown onto the floor. If a ballhandler steps on those, he falls onto the floor, and his opponent can then steal the ball from him. Since there are no fouls called in Arch Rivals (the referee is very nearsighted), players can punch their opponents as many times as they want. Players could also fall over by referee and take his trousers down.

Whenever a basket is scored (for either two or three points), there are many random scenes that may be played. One scene has the coach yelling at his players, another features players from the other team groaning in disgust, and two scenes have cheerleaders shouting: "Go team go!"

Sometimes, the backboard can be shattered with a rim-rattling slam dunk. This effect was later carried over to the much better-known NBA Jam, which is often said to be a spinoff of Arch Rivals.

The TV studio depicted in the game is that of the fictional WIDB-TV. It is shown after the end of each quarter and also at halftime. In addition, after the first and third quarters, a "Coaches Corner" screen also appears, providing tips on how to become a better player. The cheerleading squad performs the halftime show. The final stats are shown at the end of the game, showing how many points the human-controlled player scored, and also the number of steals and rebounds, and even his shooting percentage.

The teams in Arch Rivals are selected at random, with Player 1 playing as the home team and Player 2 (or the computer) as the away team. The teams in the arcade version are Chicago, Los Angeles, New York, Denver, Natural High whose are colored like the Boston Celtics and Brawl State which references the Golden State Warriors. Some versions feature the names of actual NBA teams, like the Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns and Detroit Pistons.

Also, the game could be set up to show the teams of local high school or college teams.


Image Hosted by ImageShack.us
Fernando Martin Basket Master(DINAMIC/IMAGINE-Amstrad CPC,Commodore 64/128,ZX Spectrum 48/128K)


Ovo je bila prva košarkaška igra koja je nosila ime jednog europskog košarkaša, i to tragično preminulog (u prometnoj nesreći 1989.) velikana španjolske i europske košarke - Fernanda Martina. Igra je 1-na-1, ali na dva koša. Još jednom košarkaškom velikanu će Španjolci posvetiti igru.

"Basket Master" is a one-on-one basketball game from premier Spanish developer Dinamic Soft, dedicated to NBA player Fernando Martín, the first Spanish (and first European non-student in a US university) to play in the NBA, who tragically died 3 years later in a traffic accident at the age of 28.

The focus is on pure, unadulterated action here: just choose one- or two-player game, and presto-- you'll be out on a CGA court trying to score. Although difficulty level can be toggled ("amateur" or "NBA").

Basket Master was originally for 8 bits computers, platforms for which appeared December of 1986 after several delays.


Image Hosted by ImageShack.us

Lakers vs. Celtics and the NBA Playoffs(ELECTRONIC ARTS-PC,Sega Genesis/Megadrive)


Jedna od prvih košarkaških simulacija sa NBA licencom (ali nepotpunom), licenciranim igračima, i s karakteristikama svakog igrača iz stvarnosti. Evo što drugi kažu o ovoj igri.

Lakers vs. Celtics is a basketball game featuring real NBA teams. Gameplay is action-oriented with an emphasis on offense. Play an exhibition game or try to win the NBA title in the playoff tournament mode. A season mode is not available. You can substitute tired players but there aren't any other management options.

The DOS version has ten '88-'89 NBA teams, including the East and West All-Stars. You can play with some of the biggest names in NBA history including Kareem, Bird, Jordan and Ewing. Several star players have their own signature move.

The Genesis version, which was released one year later, has ten NBA teams from the '89-'90 season. It also adds more signature moves, different home- and away-, player portraits for the starting five, voice-samples for the referee and counts the number of personal fouls a players has committed.


Image Hosted by ImageShack.us

Double Dribble(KONAMI-Amiga,Commodore 64/128,Nintendo,PC)


Solidna košarkaška simulacija će se zapamtiti po plesu cheerledersica i po tome što je to prva košarkaška simulacija “Made in Japan”. Evo što drugi kažu o ovoj igri.

Double Dribble is a basketball video game by Konami. The original version was an arcade game released in 1986. In September of 1987 a version followed for Nintendo's Nintendo Entertainment System. A version was also released for the Commodore 64 computer.The NES version features 5-on-5 action on a horizontally scrolling court, four different teams (Boston Frogs, New York Eagles, Chicago Ox, L.A. Breakers), three levels of single-play difficulty, and four different choices of quarter lengths. Double Dribble was among the first games to feature cut scenes, which depicted a mid-air player completing a slam dunk, and one of the first to use speech, though in a limited quantity (such as announcing the game title and the game's beginning jump ball). The game was also notable for "The Star-Spangled Banner" being played in a cut scene depicting the crowd entering the stadium before the match begins, as well as displaying a half-time cheerleader performance.


Pozdrav,


Krešimir Šimunović, video koordinator
KK Zapad


05.07.2008. u 23:16 • 0 KomentaraPrint#

petak, 04.07.2008.

OPERATION ATHENS: Jasko odlučio odmoriti Antu Tomića & Damjana Rudeža za Peking…


Image Hosted by ImageShack.us
NOVI BROJ VODEĆEG HRVATSKOG KOŠARKAŠKOG MAGAZINA


Najnoviji broj vodećeg hrvatskog košarkaškog magazina između ostalog donosi i vrlo zanimljiv članak tj. preview kolege Kristijana Hohnjeca o predstojećem kvalifikacijskom turniru za OI, koji će se održati u Ateni sredinom ovog mjeseca...

U tom kontekstu drago mi je da je prepoznata snaga kamerunske košarkaške reprezentacije. Prije par dana smo o Kamerunu znali da počinje samo s K, a danas već znamo da su AFRIČKI VICEPRVACI za koje nastupa čak 4-5 NCAA igrača.

Image Hosted by ImageShack.us

Najzvučnije ime je Luc Richard Mbah a Moute, koji je poprilično zauzet pripremama za ljetnu ligu u dresu Bucksa, te će prema najrecentnijim najavama propustiti Atenu. Ako ste primijetili baratamo tu i imenima nekih kamerunskih igrača i to iz razloga što bi se naš stručni stožer itekako trebao pozabaviti Kameruncima koje ipak treba dobiti prije Portorikanaca...

Svakako da su Ayuso & Co. Izazov, ali niti protiv Kamerunaca neće biti lagano...

Fizički su nadareni, brzi, skočni, i prilično visoki. Čak i ako nisu visoki pod košem sklon sam razmišljanju da bi kamerunski frontcourt svojom agilnošću mogao stvoriti probleme našim visokim igračima.





BTW, message 2 Banić: Marko, kada si na ziceru – zakucaj!

Problemi slične prirode već su više puta viđeni u nekima od naših kalvarija. Prva mi na pamet pada ona protiv mlade Njemačke feat. Rookie Nowitzki koja je Kukoča & Društvo napucala cca +25 na EP 1999. u Francuskoj.

Naravno, ti su isti Nijemci u nastupajućim godinama došli do samoga vrha svjetske košarke (bronca u Indianapolisu 2002.), a u nedostatku domaćeg igračkog kadra za njih su nastupali brojni naturalizirani igrači (Tomić, Okulaja, Demirel...)....te Shawn Bradley.

Image Hosted by ImageShack.us
Dok Bradley svoje bogato košarkaško znanje prenosi mladim Teksašanima, svoje je košarkaške vještine na "njemački stol" stavio centar L.A. Clippersa Chris Kaman. On je naime ovih dana postao njemačkim državljaninom!

Epizoda: "Dajem Kraljevstvo za Nastup na Olimpijadi!"


Image Hosted by ImageShack.us
SUPERKOŠARKA/BROJ 29 – SADRŽAJ


Toliko od mene za večeras, trebati će mi malo da se vratim u pravu šutersku formu...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr


04.07.2008. u 23:10 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 01.07.2008.

Zašto ostati igrati u Europi s NBA ponudom u džepu?



When MJ said his injured knee was feeling 'not horrible' during this grandfatherly phase (which was not often), he was dropping 40+ with ease. Here he is getting 41 just after hitting 40 against Cleveland at age 38 and a half. I assume that Dan Majerle brought out the inspiration in Father MJ due to memories of the 1993 Finals and unfortunately, The Young Matrix got in the way and took some abuse in the process. Hitting the zone and 17 shots, MJ notched 41pts on 17 buckets at 57% without even taking a trey and only needing 7 free throws. This was MJ's zone alone and even at this age, MJ's will, creativity and ability to improvise and stack the highlight reel were miles above the young'uns. - Hoopsencyclopedia
REMEMBER THE NAME/C.J. GILES, OREGON STATE



DRUGA STRANA MEDALJE
Zašto ostati igrati u Europi s NBA ponudom u džepu?


Što se tice Nikole Pekovica onda si u pravu, daleko najbolji BigMan na popisu, sa sjajnim učinkom protiv provjerenih centara u prošloj Euroleague sezoni (uključujući i Ex-Magic Kas).

First, razlog zašto je Nikola završio na 30. mjestu drafta ipak je njegov ugovor sa Panathinakosom (3 year contract worth €4.5 million euros net pay) nakon kojeg je bilo jasno da kao 1. ostaje u Europi pa nije baš i pametno trošiti pick na igracča na kojeg se ne može računati u bližoj budućnosti i 2. iznos ugovora, jer bi Pekoviću tek dosta visoka draft pozicija garantirala financijsku naknadu kao što je nudi Panathinakos,
a prva pozicija u drugoj rundi drafta omogućuje nove pregovore??

Jos sam neke stvari zaboravio, kao prvo zbog cega sam uopce htio komentar bacit - LINK!

Second, Da li biste Vi išli igrati u NBA za novac?

E pa to je upravo razlog koji polako otpada, treba uzeti u obzir razvoj u Europi, i koliko su Euroligaši spremni platiti. Jedan Navarro se vraća iz NBA u Barcelonu, Vujčić je otpisao njegov "san" NBA zbog Olympiakosovih milijuna. Upravo je Peković primjer da i mladi igrači mogu jako dobro proći, nakon jedne sezone u EL on je potpisao ugovor o kojim se prije par godina moglo samo sanjati.

Primjera ima i previše, Khryapa dobiva od CSKA oko 11 MIL za 4.5 godine itd.


Iggypop
Nba.blog.hr


01.07.2008. u 23:33 • 1 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

Image and video hosting by TinyPic

INDEPENDENT CROATIAN BASKETBALL SITE
SINCE 2004. e-mail:
crohoops@gmail.com

PARTNER SITES

CROHOOPS.COM
CROSARKA.COM
ZENSKA-KOSARKA.COM
HR-KOSARKA.COM



NBA LINKS

NBA - PAST
NBA - PRESENT
NBA - FUTURE
INJURED LIST
FANTASY PICKS
RUMOR MILL
$ALARIES
PLAYERS ASSOCIATION
REFEREES
NBA TORRENTS
GAMES ARCHIVE



EURO LINKS

EUROLEAGUE
ULEB CUP
FIBA EUROPE
ADRIATIC LEAGUE
SPANISH ACB LEAGUE
ITALIAN LEGA A LEAGUE
RUSSIAN SUPERLEAGUE
CROATIAN A1 LEAGUE
EUROHOOPS.COM
EUROHOPES.COM



CRO LINKS

ZAGREB CO
CEDEVITA ZAGREB
CIBONA ZAGREB
SPLIT
ZADAR
SIBENIK
DUBROVNIK
DUBRAVA
CROHOOPS.COM
CROSARKA.COM



Total of 18 Croatian players were selected
on NBA Draft throughout the last 30 years
Year-Player-Position-Round-Pick


1972 Kresimir Cosic C Portland 10 144
1973 Kresimir Cosic C L.A. Lakers 5 84
1986 Drazen Petrovic SG Portland 3 60
1987 Franjo Arapovic C Atlanta 7 159
1989 Dino Radja PF Boston 2 40
1990 Toni Kukoc F Chicago 2 29
1991 Zan Tabak C Houston 2 51
1998 Bruno Sundov C Dallas 2 35
1999 Gordan Giricek SG Dallas 2 40
2000 Dalibor Bagaric C Chicago 1 24
2000 Josip Sesar SG Seattle 2 47
2002 Mario Kasun C L.A. Clippers 2 41
2003 Zoran Planinic PG New Jersey 1 22
2005 Roko Ukic PG Toronto 2 41
2006 Damir Markota PF Milwaukee 2 59
2007 Stanko Barac C Indiana 2 39
2008 Ante Tomic PF Utah 2 44
2011 Bojan Bogdanovic G/F New Jersey 2 31
2012 Tomislav Zubcic F Toronto 2 56



TOP 10 MOST INFLUENTIAL INDEPENDENT NBA TEAM BLOGGERS

Forum Blue and Gold – Los Angeles Lakers
Posting and Toasting
Hot Hot Hoops – Miami Heat
Need4Sheed – Detroit Pistons
Stepien Rules – Cleveland Cavaliers
Eight Points Nine Seconds – Indiana Pacers
Blog-A-Bull – Chicago Bulls
Raptors Republic – Toronto Raptors
The Knicks Wall – New York Knicks
Knicks Journal – New York Knicks
source: www.sportsoverdose.com



ARCHIVE

Travanj 2013 (17)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (18)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (17)
Rujan 2011 (3)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (7)
Listopad 2010 (2)
Kolovoz 2010 (8)
Srpanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (20)
Veljača 2009 (9)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (4)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (16)
Rujan 2008 (15)
Kolovoz 2008 (9)
Srpanj 2008 (21)
Lipanj 2008 (26)
Svibanj 2008 (24)
Travanj 2008 (27)
Ožujak 2008 (27)
Veljača 2008 (25)
Siječanj 2008 (26)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (23)
Listopad 2007 (26)
Rujan 2007 (26)
Kolovoz 2007 (30)
Srpanj 2007 (21)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (31)
Travanj 2007 (29)
Ožujak 2007 (31)
Veljača 2007 (28)




"Možeš imati jedan, pet ili sto milijuna dolara, a opet možeš ručati i večerati samo jednom." - DRAŽEN PETROVIĆ