NBA Twilight Zone

ponedjeljak, 27.03.2006.

March Madness: DAN 26 - ELITE EIGHT GAMES...Villanueva zabio 48 poena, ali u krivoj ligi; GEORGE MASON likvidirao i UConn!!!

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
ABOVE ALL ROOKIES: Charlie Villenueva osvetio je poraz svojih ex-kolega sa UConna, ali u NBA. 'Žrtve njegovih 48 poena, season higha za sve NBA rookije, bili su Kukočevi Bucksi. Zanimljivo je da sam baš danas od Yazida dobio ovaj link sa frapirajućim sličnostima igrača i javnih osoba. Meni osobno, Villanueva sliči (po liku i djelu) legendarnom krilu Bucksa iz 80-tih, Terryu Cummingsu...

VILLANUEVA vs. BUCKS: 46min/48pts/9rebs/šut 20-32/3's 6-11..eeknono


headbangRookie wall?? I don't think so..

So, how was your weekend?? Evo kako sam ga ja proveo...

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
SUBOTA - O.R.A. '06 (SVE ZA SPAS HRVATSKE KOŠARKE!) Tako je to kada moj Buraz organizira rođendan, svi Kumovi umjesto lopte dobiju lopatu u ruke, i unatoč lijepom vremenu u Pisarovinskoj Bregani nema tamo-vamo, cile-mile, već samo 'Hoćemo li?? HOĆEMO!!!'(photoes by my wife)

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
NEDJELJA - HAKL NA CVJETNOM: U trojci sa Starburyem/Ištukom, prvo izgubili 4, zatim dobili 3, zadnja u egzibicijskom stilu. Teško stečenih 86kg se pokazalo prikladnim za post-up protiv Haklera, ali sam bitno izgubio na brzini stizanja na otvorene protivničke šutove. Trojka dana: Hlupić/Cvetko/Milek...

High five,

Muraya
nba.blog.hr

========================================================

WE'RE GOIN' TO INDIANAPOLIS!



Priča ovogodišnjeg cjelokupnog NCAA turnira – a ne samo četvrtfinalnih Elite eight ogleda prikaze kojih ovdje donosimo - je sveučilište George Mason iz Fairfaxa u Virginiji; nakon što su u prvom kolu izbacili prošlogodišnjeg polufinalista Michigan State, rundu potom i prvaka North Carolinu, a od sinoć se mogu pohvaliti i skalpom prvaka iz 2004. Connencticuta! Nema što, momci su ostvarili uistinu respektabilan niz, tim više ukoliko je poznato kako GM do ovogodišnjeg izdanja nije na turniru u povijesti uopće zabilježio ijednu pobjedu. Time su izjednačili postignuće LSUa iz 1986. koji je također kao 11-rangirani sastav u svojoj četvrtini ždrijeba uspio doći do polufinala studentskog prvenstva.


Naime, u neizvjesnom susretu koji je kraj imao nakon dodatnih 5 minuta, igrači u zeleno-žutim dresovima su uspjeli u onome u čemu im prije početka March Madnessa nitko nije davao ni grama šanse – nanizali su četiri pobjede i došli do plasmana na Final Four, svladavši 86-84 suparnike iz Nove Engleske.
Trener Jim Larranga je dokazao kako zna svoj posao – zapazio je kako se prvorangirani sastav u njihovom dijelu turnira muči protiv sastava koji od starta krenu čvrsto do granica incidenta, ujedno je jako dobro psihički pripremio svoje igrače koji su ostvarili prednost u skoku 37-34 iako je najviši igrač Patriotsa niži od startnog niskog krila iz protivničke momčadi. Štoviše, isti igrači GMa su bili na terenu od 30 minute regularnog dijela pa sve do kraja produžetka, što dovoljno govori o motivaciji.
Zanimljivo je kako su obje momčadi imale serije dobre igre u napadu ali to nisu znale kapitalizirati – Uconn je krajem prvog poluvremena napravio 15-2 za vodstvo 43-34, da bi početkom drugog dijela George Mason ubacio u višu brzinu i anulirao prednost Huskiesa. Polaganje Denhama Browna na drugi obruč je donijelo igračima Calhouna produžetak, u kojem su više sportske sreće imali suparnici sa u košarkaškim okvirima do ove godine anonimnog sveučilišta.
Svi starteri iz pobjedničkog sastava su postigli dvoznamenkast broj koševa, a najviše Jai Lewis s 20p/7s te igrač regije Washington Lamar Butler 19, koliko je imao i post Will Thomas uz 12 uhvaćenih odbijanaca; za UConn je Rudy Gay postigao 20p. Već smo kazali kako je Fairfax nekih 35 km udaljen od glavnog grada, stoga je na tribinama prevladavala zeleno-žuta odjevna kombinacija.


Iznenađenje turnira će u polufinalu u subotu igrati protiv Floride, finalista iz 2000. kada je generacija Mikea Millera i Udonisa Haslema izgubila u finalu od Mateenom Cleaveseom i Morrisom Petersonom. Krajnji rezultat 75-62 protiv Villanove sugerira da su imali relativno lagan posao, no Gatorsi su u ovoj utakmici pokazali da zanju odigrati dobru obranu na sastavu koji igra atipično s 4 mala igrača koji jako dobro zatvaraju prostor u obrani i kombiniraju u napadu, nasuprot klasično formiranoj postavi Floride.
Wildcat Randy Foye je pod drugi put u dva dana podnio ogroman teret s 25p/8s no ostatak momčadi nije bio na njegovoj razini kako zbog čvrste defanzive protivnika tako dijelom i radi vlastite indisponiranosti. Opet je zakazao Allan Ray, koji je šutirao 5-19 za 11 poena.
S druge strane je očito kako igrač druge godine Joakim Noah izrasta u rasnog krilnog centra. Sin nekadašnjeg teniskog asa Yannicka je bio predvodnik u obje faze igre s 21p/15s/5bl i s pravom je izabran za igrača regije Minneapolis. Drugi sin poznatog sportaša Al Horford je dodao 12p/15s a play Taurean Green je bio ubojit s 19p. Lee Humphrey je bio ključ pritiska na vanjsku liniju sastava iz Philadelphije.


Uz Floridu, konferencija Southeastern će imati još jednog predstavnika u krugu 4 sastava – LSU je na krilima – ili bolje rečeno mišićima – konferencijskog igrača godine Glena Davisa svladao 70-60 Texas nakon podužetka. Big Baby je u najboljoj maniri nekadašnjeg igrača ovog sveučilišta a sada igrača Miamija doslovno rasturio ne baš bazazlenu prednju liniju Longhornsa i s 26p/9s najviše pridonio prolasku na Final Four. Sa suprotne strane je nastupio budući lottery pick LaMarcus Aldridge, koji je unatoč velikom trudu ostao potpuno u sjeni 206 cm visokog i 140 kg teškog igrača kojemu je poseban motiv to što nastupa za sveučilište iz grada u kojem je rođen i odrastao. Realno gledajući, Aldridgeu nije bilo lako smoći snage za neki konkretniji napadački učinak nakon što se u obrani jako trošio naguravajući se s Davisom. Još jedan mještanin Baton Rougea je opet odigrao jako dobro – freshman Tyrus Thomas je doadao 21p/13s/3bl.
Trener Texasa Rick Barnes je odao priznanje odličnoj obrani Tigersa iz Meksičkog zaljeva, kazavši kako to nije slučajno budući su uspjeli limitirati napadački potentan Duke u prethodnom kolu na samo 54 poena.
Iz konačnih 10 razlike za LSU ne može se vidjeti kako je u biti ovo bio jako izjednačen susret – nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost do kraja susreta, s tim da su se izmjenjivale u vodstvu 11 puta a rezultat je bio izjednačen u 7 navrata. Pri prednosti LSUa 52-49 tricu za produžetak je pogodio bek Longhornsa Daniel Gibson. Na početku dodatnog dijela dečki iz Louisiane su došli do prednosti 56-52, i u slijedećem napadu nakon izgubljene lopte Texasa Davis je pogodio svoju prvu i jedinu tricu na turniru, što je definitivno okrenulo susret u korist njegove momčadi koja je do kraja lagano povećala prednost.
Kod Longhornsa je već spomenuti Aldridge postigao tek 4 koša ali i 10p/4bl dok je ostatak udarne snage u reketu PJ Tucker postigao tek 10p te za njega standardnih 13 skokova, te je uz Gibsona jedini igrač koji je pružio dobru rolu bio KC Brad Buckman s 14p/13s. Na kraju ih je koštao loš šut od 30% te mnoštvo izgubljenih lopti koje su protivnici u pravilu pretvarali u pogotke.


Hoće li i u kolikoj mjeri Big Babyja i društvo u drugom polufinalu u subotu uspjeti zadržati igrači sveučilišta UCLA, ostaje tek za vidjeti, s tim da je i kod njih riječ o momčadi koja mnogo više daje na defanzivu kao ključ ostvarenje prednosti. U utakmici u kojoj je ukupno postignuto najmanje poena u povijesti regionalnih finala Bruinsi s pacifičke obale su s pionirskih 50-45 svladali Memphis Tigerse i nakon 11 godina su ponovno u krugu 4 kandidata za titulu. Opći je dojam kako su oba trenera u nevjerici gledala svoje igrače na terenu, pitajući je jesu li to isti momci koji su u dosadašnjim susretima igrali košarku a ne gubili lopte i radili pogreške uzduž i poprijeko kao da su prvi put na parketu, o čemu svjedoče ne baš blistavi postotci šuta iz igre od 35% za pobjednike te 32% poraženog sastava.
UCLA je od početka uspjela umrtviti igru Memphisa, a Arron Afflalo je uz 15 poena uspio u potpunosti iz utakmice isključiti vodećeg igrača sastava iz Tennesseeja seniora Rodney Carneya kojeg je sveo tek na 5 koševa, a jedini dvoznamenkasti igrač Tigersa bio je Darius Washington jr s 13p. Centar Ryan Hollins je nakon susreta trećeg kola i ovdje pružio dobru partiju u reketu s 14p/9s, dodatno uneredivši inače slabu protivničku unutrašnju liniju.
Carneyu je tako propala prigoda da studentsku igračku karijeru okonča pred publikom u svom rodnom gradu, te će u Indianapolis po 12. naslov u povijesti krenuti igrači trenera bena Howlanda. Ovo je 16. nastup na Final Fouru za UCLA, čime su izjednačili rekord North Caroline, a do novog naslova će pokušati doći obranom do krajnjih granica za razliku od svih prethodnih generacija čiji je forte bio napadački učinak.

Pridružujem se Murayi u recepturi za zdrav život. Proljeće je, iziđite na svježi zrak i uživajte!

Pozdrav,

Yazid
nba.blog.hr

27.03.2006. u 13:25 • 11 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

Image and video hosting by TinyPic

INDEPENDENT CROATIAN BASKETBALL SITE
SINCE 2004. e-mail:
crohoops@gmail.com

PARTNER SITES

CROHOOPS.COM
CROSARKA.COM
ZENSKA-KOSARKA.COM
HR-KOSARKA.COM



NBA LINKS

NBA - PAST
NBA - PRESENT
NBA - FUTURE
INJURED LIST
FANTASY PICKS
RUMOR MILL
$ALARIES
PLAYERS ASSOCIATION
REFEREES
NBA TORRENTS
GAMES ARCHIVE



EURO LINKS

EUROLEAGUE
ULEB CUP
FIBA EUROPE
ADRIATIC LEAGUE
SPANISH ACB LEAGUE
ITALIAN LEGA A LEAGUE
RUSSIAN SUPERLEAGUE
CROATIAN A1 LEAGUE
EUROHOOPS.COM
EUROHOPES.COM



CRO LINKS

ZAGREB CO
CEDEVITA ZAGREB
CIBONA ZAGREB
SPLIT
ZADAR
SIBENIK
DUBROVNIK
DUBRAVA
CROHOOPS.COM
CROSARKA.COM



Total of 18 Croatian players were selected
on NBA Draft throughout the last 30 years
Year-Player-Position-Round-Pick


1972 Kresimir Cosic C Portland 10 144
1973 Kresimir Cosic C L.A. Lakers 5 84
1986 Drazen Petrovic SG Portland 3 60
1987 Franjo Arapovic C Atlanta 7 159
1989 Dino Radja PF Boston 2 40
1990 Toni Kukoc F Chicago 2 29
1991 Zan Tabak C Houston 2 51
1998 Bruno Sundov C Dallas 2 35
1999 Gordan Giricek SG Dallas 2 40
2000 Dalibor Bagaric C Chicago 1 24
2000 Josip Sesar SG Seattle 2 47
2002 Mario Kasun C L.A. Clippers 2 41
2003 Zoran Planinic PG New Jersey 1 22
2005 Roko Ukic PG Toronto 2 41
2006 Damir Markota PF Milwaukee 2 59
2007 Stanko Barac C Indiana 2 39
2008 Ante Tomic PF Utah 2 44
2011 Bojan Bogdanovic G/F New Jersey 2 31
2012 Tomislav Zubcic F Toronto 2 56



TOP 10 MOST INFLUENTIAL INDEPENDENT NBA TEAM BLOGGERS

Forum Blue and Gold – Los Angeles Lakers
Posting and Toasting
Hot Hot Hoops – Miami Heat
Need4Sheed – Detroit Pistons
Stepien Rules – Cleveland Cavaliers
Eight Points Nine Seconds – Indiana Pacers
Blog-A-Bull – Chicago Bulls
Raptors Republic – Toronto Raptors
The Knicks Wall – New York Knicks
Knicks Journal – New York Knicks
source: www.sportsoverdose.com



ARCHIVE

Travanj 2013 (17)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (18)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (17)
Rujan 2011 (3)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (7)
Listopad 2010 (2)
Kolovoz 2010 (8)
Srpanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (20)
Veljača 2009 (9)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (4)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (16)
Rujan 2008 (15)
Kolovoz 2008 (9)
Srpanj 2008 (21)
Lipanj 2008 (26)
Svibanj 2008 (24)
Travanj 2008 (27)
Ožujak 2008 (27)
Veljača 2008 (25)
Siječanj 2008 (26)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (23)
Listopad 2007 (26)
Rujan 2007 (26)
Kolovoz 2007 (30)
Srpanj 2007 (21)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (31)
Travanj 2007 (29)
Ožujak 2007 (31)
Veljača 2007 (28)




"Možeš imati jedan, pet ili sto milijuna dolara, a opet možeš ručati i večerati samo jednom." - DRAŽEN PETROVIĆ